Bea är gott och den här kalla majon är enkel att göra och håller sig länge i kylen, så bra att kunna förbereda särskilt om du ska ha gäster. Reducera ner vitvinsvinäger, vatten, sharlottenlök och dragonkvistar. Vispa tre äggulor, en tsk dijonsenap, häll i den avsvalnande och silade vätskan vispa och häll i matolja i tunn stråle medan du vispar...

En underbar klassiker, som har allt. Syrligt kryddig lax, kokt potatis och en krämig kall sås. Underbart så här i värmen som bara fortsätter!

Ibland tryter tiden och man vet inte riktigt vad man är sugen på. Värmen gör att man vill ha mycket smak och salt. Så det här blev en sån där "bråttom mat" men ack så gott!

Fredag, så skönt, fast så här i semestertider spelar det ju ingen roll vilken dag som står i almanackan. Och vädret bara fortsätter den här sommaren. Vilket väder vi har. Nu tänkte jag bjuda på Kyckling rullader i en sås kryddad med timjan och dragon.

Varm, det är så varmt. OBS jag klagar inte!!! Men man blir ju inte så sugen på varm mat och stå inne i ett varmt kök sådana här dagar. Men sallad är ju verkligen en toppen sommar mat. Här är en Ceasar sallad jag gjorde här om dagen.

Den här laxen har jag gjort i ugnen den är kryddad med salt och peppar och penslad med en Teriyaki sauce samt sesamfrön. Tillbehören är en ljummen sallad på wokade grönsaker, morötter, rödlök, haricoverts, böngroddar, paprika och purjolök.(Ta det du har hemma, finns ju även färdiga wokmix i frysdisken) Fräs allt i en stekpanna eller i en wokpanna...

Sällan äter man så gott som fisk. Och jag gillar verkligen kombon fisk, vittvin och vitlök. Det fick bli torskrygg, vitvinsås och en ärtpuré med mynta.

Underbara seger. Jag är en typisk idrotts nörd......när det verkligen gäller något. När det är stora evenemang och känslor. Det finns nästan inget jag blir mer rörd av än segerns sötma. Att få vara delaktig i kampen som betyder såå mycket för den eller det lag som strider in i sista sekund. Mina två yngsta barn har spelat innebandy i...

Hemma igen

03.07.2018

På Birka gick vi inte till den vanliga buffén eftersom mitt sällskap inte direkt är så matglada, så då bestämde vi att en vanlig middag fick duga. Jag beställde in en fisk och skaldjursgryta med aioli. Den var ok, men väldigt tam i smaken, var nog bara fiskfond och grädde. Annars var innehållet fräscht och inte sönder kokat. Personalen var...

Orken tar slut!

Idag har verkligen dom sista krafterna tagit slut innan den efterlängtade semestern tar vid. Hettan inne i köket har gjort det nästan olidligt. Inspiration på fyllningar hittar ni under smårätter och såser.

Näst sista dagen innan årets semester. Hettan ute ligger på 29 grader och i köket råder som det känns det dubbla. Tur att det är rätt lugnt så här i semester tider. Ändå slog lunch ruschen ett extra slag idag. Jag har haft en personal sjukskriven sedan i december, så nu börjar krafterna ta slut för oss som är kvar. Jag skyndade hem efter jobbet för att få på vårt lilla spa bad vi har på altanen, det är torsdag så idag kommer maken hem. Middags planerna är hemgjord pizza på pizza stenen i grillen med fläskfilé och ädelost. Lägger ut bild på det lite senare. Vi fick en nöjd kund på smörgåstårta igen. SÅ roligt att få respons på det man gör. Ha det så gott alla! Vad ska ni göra under er semester? Kram


Tips till din ostbricka!

För en tid sedan hade jag familjen och lite vänner på lite ost och chark. 

Till brickan hade jag gjort en marmelad jag smakade i Sundsvall i vintras då jag var där med min dotter. På ett ställe som heter "Innergården" serverar dom små tapas rätter och vi tog in en brie ost med en marmelad på...

Jag kollade inte så noga först var det var, men så magiskt god att jag var tvungen att gå tillbaka för att se var det var.

En tomatmarmelad med vanilj. Smakade verkligen toppen till osten. Man får dock göra den lite rinnigare än en vanlig marmelad. Se recept under smårätter & såser. Det här receptet har jag googlat fram, så det är inte direkt från Innergårdens kök.

En enkel början att fira in årets semester!

Äntligen kom dagen då jag stängde dörren på cafeterian och fyra veckors semester står för dörren

Visst är det en härlig känsla när sista timmarna innan semestern just ska ta sin början? Allt står framför dig, förhoppningar om lata dagar, sol, en stund med nära och kära och bara ta dagen som den kommer. Ofta kanske inte den perfekta bilden och förväntningarna infinner sig. Dåligt väder, en kropp som fortfarande är i något slags påslag, man har svårt att varva ner helt enkelt, att våga ta sig ledigt på riktigt. Vi vill på något vis "göra" den perfekta ledigheten, istället för att leva i den.

Hur som helst hoppas jag även i år på en härlig ledighet och jag ska verkligen försöka bara vara i nuet och inte ställa så höga krav, varken på resor eller att jag ska hinna så mycket som möjligt. Nä, jag ska ha ledigt från kraven.

Så tänkte jag och det första jag gjorde var att städa när jag kom hem. Nå men då kan jag ju slappna av sedan någon dag. En vacker blombukett och ett bidrag väntade när jag kom hem, underbara maken, omtänksam som vanligt.

Till middag fick det bli enkelt och gott, en hamburger tallrik. Jag älskar verkligen saftiga hamburgare, du kan bygga din burgare i stort sett hur du vill och sällan smakar olika blandningar så gott. Min favorit är att lägga ädelost på. När man tar första tuggan och känner krispet från salladen och den råa löken och får den lena, smakrika dressingen, härliga texturer förgyller smakerna.När jag grillar penslar jag gärna min burgare med lite rökig glaze för att förstärka grill smaken. Som dressing gjorde jag en tryffel majo. som jag sedan även doppade pommesen i. 

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.

Nu är de värsta helg dagarna förbi, även om det är mysigt, så tycker jag att det är skönt när vardagen börjar närma sig, när man vet vad som är vad i veckorna.

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.

Nu är de värsta helg dagarna förbi, även om det är mysigt, så tycker jag att det är skönt när vardagen börjar närma sig, när man vet vad som är vad i veckorna.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång