Grillad Rostas, majobea och rödvinssås
Bea är gott och den här kalla majon är enkel att göra och håller sig länge i kylen, så bra att kunna förbereda särskilt om du ska ha gäster. Reducera ner vitvinsvinäger, vatten, sharlottenlök och dragonkvistar. Vispa tre äggulor, en tsk dijonsenap, häll i den avsvalnande och silade vätskan vispa och häll i matolja i tunn stråle medan du vispar din majonäs till önskad tjocklek. Tillsätt finhackade dragonblad och persilja, salta efter smak. Ha i lite cayenne om du önskar.
Underbara sommar med underbar grillning. Min favorit på grillen har blivit Rostas, helgrillad. Underbart gott!
Här har jag helgrillat rostas, som fått gottat till sig i kryddor och färska örter och en marinad på soja, vitlök, chili och lime. I med en termometer och grilla till önskade grader. Just den här glömdes bort och graderna blev mer än jag ville ha den. Trots allt blev resultatet ok.
Min rödvinssky/sås koka upp rödvin, soja och en aning fond eller buljong med färska timjan kvistar, sharlottenlök, gul lök, vitlök och vitpepparkorn. Reducera ner till ung hälften, sila bort kryddorna, rör ner lite redning för att få den lite tjockare. Jag gillar när den inte är FÖR tunn.
Tranchera upp köttet, efter att det fått vila minst tio minuter. Jag serverade med mina två såser, pommes gillade gula lökar och grillade coctailtomater. samt vitlöksbröd.