HEEEJ IGEN!!!

06.10.2018

Ta över grönsakerna till en gryta och häll över lite coccosmjölk och vanlig grädde. Ca 2/3 coccosmjölk och 1/3 grädde. Bryn därefter kycklingen, ta inte för små bitar, då kan det lätt bli torrt. Låt kycklingen få lite färg, och precis bara bli genom stekt. Jag valde bara att salta lätt.

Blanda nu samman kyckling och grönsaker. Och nu börjar det roliga! Låt fantasin ta dina smaklökar till ditt asien, hur smakar det för dig? 

För mig handlar det om hetta, sötma och friska smaker. Coccosmjölken sätter ju den självklara sötman och speciella karaktär. Sen vill jag gärna ha lite ingefära, här får man riva i lite i tagen för att hitta sin hetta och friskhet, doften av ingefära....visst är den oslagbar!??? 

Rödcurrypasta, tillför hettan, samma sak här, gå i med lite i taget, tänk på att hettan ofta kommer krypande i eftersmaken. När jag fått upp min hetta, river jag skalet från en lime och pressar i saft, till jag fått min friskhet!!! 

Så, nu är grytan färdig, så enkelt och så gott! Kokt jasminris och du är hemma!

Vi valde ett glas rött till, men en öl för att dämpa hettan är ju inte heller fel!

Tänk på uppläggningen, det är ju roligt att inte bara lägga allt i en hög. Jasmin riset är ju enkelt att jobba med då det formar sig bra! Lite extra örter hade ju suttit fint, men jag hade lite dåligt med den saken hemma just då!

Fredag och kyckling med lite smaker från asien

Hej alla! Tänk, vad tiden går och oj, vad jag har saknat tiden till maten och till bloggen. Men nu är jag här och mer taggad än på länge. Ibland tar ju livet en på andra stigar en stund, men då desto skönare när man hittar tillbaka igen. Sååå, nu är jag på rätt höstpromenad.

Hösten ja, själv älskar jag den tiden, man får krypa in, tända ljus och det blir helt plötsligt tillåtet att sätta sig i soffan, med filten över benen.

Och naturligtvis också mer tid för matlagning, härliga grytor, soppor och långkok. Nä hörrni nu kör vi, välkommen hösten och välkommen tillbaka till min lilla bloggis!!!

Jag börjar med en kycklinggryta som har lite smaker från asien, den är proppad med smaker men ändå inte för het, det som är bra med den här formen av gryta är ju att alla kan krydda till den hettan man vill ha, när väl maten ligger på tallriken. Det är ju lätt när man som jag älskar hetta att man överkryddar. Ställ soja och sambal oelek, wasabi eller currypasta på bordet, så är det sen lätt att krydda till din tallrik.

Börja med att wooka valda grönsaker, se till att få lite crisp kvar, man vill ju få lite crunch och inte en geggig röra. Här hade jag lite bråttom, det var fredag och hungern var stark. Så jag valde att ta en påse frysta grönsaker, samt rödlök. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång