Kära Fredag, Vad sägs om Kycklingrullader?
Fredag, så skönt, fast så här i semestertider spelar det ju ingen roll vilken dag som står i almanackan. Och vädret bara fortsätter den här sommaren. Vilket väder vi har. Nu tänkte jag bjuda på Kyckling rullader i en sås kryddad med timjan och dragon.
![](https://aff4a875e6.cbaul-cdnwnd.com/e6df0c07534a3f2b028ec3e14ecfa740/200000069-ecc46edbb5/20180713_084429.jpg?ph=aff4a875e6)
Den här kycklingrätten går rätt fort, men kan vara lite pillrig att förbereda, så har du bråttom en fredag efter jobbet, kan du med fördel förbereda dina rullader. Ta kyckling filé och dela den så du får två tunna filéer. Banka sedan ut dom till tunna lite större filéer.
![](https://aff4a875e6.cbaul-cdnwnd.com/e6df0c07534a3f2b028ec3e14ecfa740/200000070-ec4f7ed46f/20180420_154510.jpg?ph=aff4a875e6)
När du bankat ut kycklingen är det dags att fylla den. Jag började med att krydda med salt och peppar också mortlade jag rosépeppar och grönpeppar som jag strödde över. Därefter på med en pesto, det går naturligtvis bra med köpt på burk, men här är en egengjord, det är inte alls svårt och blir väldigt gott. Smulade över fetaost och baconskivor, baconet ger verkligen god saftighet till kycklingen, sen är det dags att rulla in dom.
![](https://aff4a875e6.cbaul-cdnwnd.com/e6df0c07534a3f2b028ec3e14ecfa740/200000072-6691f678c8/20180420_154915.jpg?ph=aff4a875e6)
Försök att få in allt så det inte "ramlar" ur och fäst med en tandpetare. Därefter är det bara att bryna på runt om till köttet blivit fast och du har fått färg runt om, köttet är ju tunt så det går rätt fort. Pilla ur tandpetarna och häll på grädde, en klick creme fraiche och krydda upp med färsk timjan och dragon, eller fortsätt att använd dig av dina mortlade rosé och grönpeppar blanding, tillsätt lite soja för färgens skull. Som tillbehör på bilden har jag lätt sjuden sparris, under den har jag ringlat balsamico. Picklad rödlök och några korianderblad. Låt det smaka!