Lax på mitt asien vis

10.07.2018

Den här laxen har jag gjort i ugnen den är kryddad med salt och peppar och penslad med en Teriyaki sauce samt sesamfrön. Tillbehören är en ljummen sallad på wokade grönsaker, morötter, rödlök, haricoverts, böngroddar, paprika och purjolök.(Ta det du har hemma, finns ju även färdiga wokmix i frysdisken) Fräs allt i en stekpanna eller i en wokpanna ha i Soja och krydda upp med ev fisksås, pressa över en halv lime. Sesamfrön och lite ärtskott för att ge det en fräsch het och krispighet. 

Jag har även picklat rödlök och fänkål, en favorit hos mig nu som passar till många rätter. De gröna "duttarna" är wasabi pasta, starkt men otroligt gott till. Sedan har jag en kall sås på creme fraiche och inlagd ingefära som jag hackat fint. Även bitar av den inlagda ingefäran finns på bilden. Starka men friska smaker som passar jätte bra efter en varm het sommar dag, eller vad tycker ni?

Visst är sommar, fisk? När hettan har stekt en hel dag som den ofta gör den här sommaren, så går fisken ändå hem. Känns inte allt för tung att äta så som en kraftig köttbit. Här bjuder jag på en lax som är lite inspirerad av asiens smaker.

Familjen ville gärna ha något mera matigt till, så till dom gjorde jag ugnsrostad potatis, morötter och broccoli. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång