Måndag efter en skön helg och guldbröllop.
Ja, då var det måndag igen! Lite rörigt att starta upp veckan som vanligt, men nu är allt igång igen. Den här helgen har jag faktiskt bara tagit det rätt lugnt. Försökt att lära mig kameran och dess funktioner lite bättre. Lagat lite god mat och varit hem till mina föräldrar som nu har varit gifta i 50 år! Tänk, vad dom fått gått igenom tillsammans. I dagens läge är väl det nästan värt en bragdmedalj eller åtminstone en OS plakett. Min syster och jag har verkligen haft den bästa turen man kan ha. Vilka underbara föräldrar just vi fick. Dom finns verkligen där jämt och vi har minsann gett dem utmaningar att bita i. Jag ska tydligen inte ha varit den lättaste bebisen mitt första levnadsår och om jag får tro allt jag hört (och lite jag kommer ihåg) så var väl tonåren nåt som inte gick obemärkt förbi. När jag var 16 år fick dom sen samtalet från mig, som dom sent kommer att glömma. Jag var gravid och dom fick sitt första barnbarn. Från mig skulle det sedan komma tre st till och från min syster två. Och hittills har dom fått fem barnbarnsbarn och man kan väl ana att det inte är färdigt ännu. Så fort det behövs hjälp om det så är från mig, min syster eller något av barnbarnen så är det mormor och morfar (mamma och pappa) man frågar, så bara är det.
I lördags förmiddag var vi ändå där och firade dom med en blomma och lite skumpa. Det ska ju inte vara så mycket ståhej tycker mamma.
Vi fick kaffe och mammas hembakade bullar, rulltårta och småkakor.
I matväg åt vi i fredags smaschedpotatoes fläskfilé, rostas och en jättegod pepparssås. Här är lite olika bilder på samma maträtt. Så får vi se och hoppas att jag utvecklar mitt fotande, det kan bli kul att förhoppningsvis se resultat så småningom. Hur jag gjorde den här rätten finner ni under Kötträtter .
Under lördagen var min 18 åring hemma och han älskar kött, så då fick det bli en kötträtt även denna afton. Plankstek med två sorters såser. Rödvinssås och majobea. såserna finner ni under Grillad Rostas, majobea och rödvinssås
I söndags åt vi en lite modernare tappning av köttfärslimpa, själva rätten blev väldigt rörig upplagd, men under fliken kötträtter kan ni se hur jag gjorde och smaken blev magisk, tänk att vissa rätter går inte att göra sig värda på ett foto, här är det väl min allt i ett som gav ett rörigt resultat på bild. Jag la moset runt om köttfärslimpan. Så men tro mig och kolla de andra bilderna i kötträtter så ser ni mitt tillväga gångsätt. Färska örter, vitlök, soltorkade tomater och ädelost används bla. och en kantarellsås