I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.

Nu är de värsta helg dagarna förbi, även om det är mysigt, så tycker jag att det är skönt när vardagen börjar närma sig, när man vet vad som är vad i veckorna.

Söndagen är här, tredje advent, precis som igår sitter jag nu med en rykande kopp kaffe och tända ljus. Gårdagen blev ungefär som jag tänkt mig. Min lilla gosse blev nöjd med sina presenter. Det blev kläder för hela slanten. Jag gillar att ge sånt som verkligen behövs och som jag även vet uppskattas. Hel nöjd blev jag över...

Lördags morgon, tyst i huset, mörkt, tända ljus och en kopp rykande kaffe. SÅ underbart! Att bara få sitta och njuta och insupa lugnet och att faktiskt få njuta av allt det fina vi har i advent. Veckan i övrigt har väl flutit på, lite extra jobbigt med tanke på min fasters bortgång, som jag skrev om i förra inlägget. ...

Livet är, livet går och livet ska levas, sen kommer tidpunkter i livet då vi inser att en dag kommer det ta slut. Även om man vill hoppas att vissa av oss för alltid ska finnas.

Ja, då var det över för våran del, det här med julen. Åtminstone med mat och bjudning. Skönt, å ändå har vi inte ens kommit halvvägs in i december. SÅ när alla andra stressar fixar och donar, då kan vi lugnt luta oss tillbaka och bara vara i soffan UTAN julmat!

Söndag morgon och jag sitter njuter med lite kaffe och tända ljus. Planerar inför julmiddagen vi ska ha för våra familjer på Lördag. Ja, vi tänker fira julen tidigare för att få i hop allt utan stress. Jag tänker mig klassiska rätter, men jag vill ändå gärna ha lite nytänkande, så vi får se vart vi hamnar.

Hej hopp på er! Hoppas ni har det bra så här i advent tider. Hur har ni det? Är det ok att tjuvstarta, eller är ni stenhårda på att inget får förberedas innan söndagen?

Plötsligt är man bara där. Det som känns så långt borta kommer så nära så fort. Jag hade tänkt mig att vara i tid med lite advents pynt det här året. Men känslan infann sig inte i söndags som jag hade tänkt mig. Istället blev det mys i köket och med kameran.

Så fick jag äntligen lite tid att vara i köket med min mat och min kamera. Jag har då minst sagt inte blivit något proffs, men jag har väldigt roligt när jag håller på att mixtrar både med smaker och med bild. Idag gjorde jag en kyckling rullader fylld med pesto, soltorkad tomat och koriander. Friterad potatis och sötpotatis också...

Söndag och klockan är 05.54 Ja, jag vet, jag är helt hopplös på att sova ut på helgerna. Å, det enda jag önskar mig i veckorna är att få sova. Men bland det underbaraste jag vet är att få kliva upp själv, när allt är tyst och stilla. Mörkret som råder där ute, tända mina ljus, dricka mitt kaffe...

Orken tar slut!

Idag har verkligen dom sista krafterna tagit slut innan den efterlängtade semestern tar vid. Hettan inne i köket har gjort det nästan olidligt. Inspiration på fyllningar hittar ni under smårätter och såser.

Näst sista dagen innan årets semester. Hettan ute ligger på 29 grader och i köket råder som det känns det dubbla. Tur att det är rätt lugnt så här i semester tider. Ändå slog lunch ruschen ett extra slag idag. Jag har haft en personal sjukskriven sedan i december, så nu börjar krafterna ta slut för oss som är kvar. Jag skyndade hem efter jobbet för att få på vårt lilla spa bad vi har på altanen, det är torsdag så idag kommer maken hem. Middags planerna är hemgjord pizza på pizza stenen i grillen med fläskfilé och ädelost. Lägger ut bild på det lite senare. Vi fick en nöjd kund på smörgåstårta igen. SÅ roligt att få respons på det man gör. Ha det så gott alla! Vad ska ni göra under er semester? Kram


Tips till din ostbricka!

För en tid sedan hade jag familjen och lite vänner på lite ost och chark. 

Till brickan hade jag gjort en marmelad jag smakade i Sundsvall i vintras då jag var där med min dotter. På ett ställe som heter "Innergården" serverar dom små tapas rätter och vi tog in en brie ost med en marmelad på...

Jag kollade inte så noga först var det var, men så magiskt god att jag var tvungen att gå tillbaka för att se var det var.

En tomatmarmelad med vanilj. Smakade verkligen toppen till osten. Man får dock göra den lite rinnigare än en vanlig marmelad. Se recept under smårätter & såser. Det här receptet har jag googlat fram, så det är inte direkt från Innergårdens kök.

En enkel början att fira in årets semester!

Äntligen kom dagen då jag stängde dörren på cafeterian och fyra veckors semester står för dörren

Visst är det en härlig känsla när sista timmarna innan semestern just ska ta sin början? Allt står framför dig, förhoppningar om lata dagar, sol, en stund med nära och kära och bara ta dagen som den kommer. Ofta kanske inte den perfekta bilden och förväntningarna infinner sig. Dåligt väder, en kropp som fortfarande är i något slags påslag, man har svårt att varva ner helt enkelt, att våga ta sig ledigt på riktigt. Vi vill på något vis "göra" den perfekta ledigheten, istället för att leva i den.

Hur som helst hoppas jag även i år på en härlig ledighet och jag ska verkligen försöka bara vara i nuet och inte ställa så höga krav, varken på resor eller att jag ska hinna så mycket som möjligt. Nä, jag ska ha ledigt från kraven.

Så tänkte jag och det första jag gjorde var att städa när jag kom hem. Nå men då kan jag ju slappna av sedan någon dag. En vacker blombukett och ett bidrag väntade när jag kom hem, underbara maken, omtänksam som vanligt.

Till middag fick det bli enkelt och gott, en hamburger tallrik. Jag älskar verkligen saftiga hamburgare, du kan bygga din burgare i stort sett hur du vill och sällan smakar olika blandningar så gott. Min favorit är att lägga ädelost på. När man tar första tuggan och känner krispet från salladen och den råa löken och får den lena, smakrika dressingen, härliga texturer förgyller smakerna.När jag grillar penslar jag gärna min burgare med lite rökig glaze för att förstärka grill smaken. Som dressing gjorde jag en tryffel majo. som jag sedan även doppade pommesen i. 

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.

Nu är de värsta helg dagarna förbi, även om det är mysigt, så tycker jag att det är skönt när vardagen börjar närma sig, när man vet vad som är vad i veckorna.

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.

Nu är de värsta helg dagarna förbi, även om det är mysigt, så tycker jag att det är skönt när vardagen börjar närma sig, när man vet vad som är vad i veckorna.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång