Hej hopp bloggen! Vilken arbetsvecka!
Jag som precis kommit in mig i skrivandet här och tycker det är såå himla roligt, har fått ta lite off på grund av så mycket på jobbet.
Jag som precis kommit in mig i skrivandet här och tycker det är såå himla roligt, har fått ta lite off på grund av så mycket på jobbet.
Ja, då var det måndag igen! Lite rörigt att starta upp veckan som vanligt, men nu är allt igång igen. Den här helgen har jag faktiskt bara tagit det rätt lugnt. Försökt att lära mig kameran och dess funktioner lite bättre. Lagat lite god mat och varit hem till mina föräldrar som nu har varit gifta i 50 år! Tänk,...
Torsdag morgon, tänk vad veckorna går fort! Just nu är jag inne i en projekt fas, jag brukar ofta vara det. Ibland blir de bestående och blir färdiga, ibland kommer jag bara halvvägs, sen tröttnar jag. Det här med maten och uppläggningarna är ändå sånt fastetsat projekt och något som liksom finns i min vardag, jag tänker och andas mat...
Nu har mitt fotoprojekt tagit lite fart, det blev inte mycket till resultat igår, men jag har kommit igång med min rekvisita hörna och börjat testa lite....tyvärr har jag inte instruktionsboken till kameran än, så allt går ut på att klura ut en lösning själv. Det blev ett väldigt trixande med ljuset....men här kommer lite av resultatet.
Då har jag landat i vanliga rutiner igen efter helgens utflykt. Det är en hel del förberedelser under måndagen för att en vecka ska flyta på. Nu har jag ändå kommit in i det nya på caféterian efter att jag står utan personal. De flesta kunder är ändå förstående. Tänk om det kunde lösa sig så jag fick ett bättre...
Då var jag hemma igen efter en helt underbar helg i Stockholm med min syster. Det har blivit mycket promenerande, shopping, smakprovningar och ätande. Och som alltid med syrran en hel del skratt!
Här är mina underbara fina barn, en bild sedan i somras. Det var en lyckans dag för mig, på många vis. Efter en jobbig tid var alla mina barn samlade i gen. Jag fick betala ett högt pris efter att just gå fel väg en gång, den vägen blev dyr. Men som tur är går saker att rätta till. När...
Hej svejs i höstrusket! Här är det verkligen höst på riktigt, disigt, regnigt och mörkt! Jag är glad över att ha ett jobb inomhus den här årstiden. Även om jag kanske skulle behöva jobba ute för att få lite friskluft någon gång! Måste erkänna att jag är väldigt bekväm av mig och helst bara vill gotta mig när arbetsdagen är slut. ...
Den här fredagen hade vi min svärfar och hans fru på middag. Alltid lika trevligt!
Lördag och vi är redan i mitten av månaden. För mig har det varit en tuff tid och mycket grubblerier. Jag har haft två anställda tjejer på cafeterian varav den ena blev sjukskriven för snart ett år sedan. Ryggproblem. I slutet på förra månaden blev så också den andra sjukskriven, för oviss tid. Det satte mig genast i min...
Söndag, det är härliga färger där ute nu. Vi är redan i Oktober, men vilken underbar sommar vi haft det här året! Själv råder mat i mitt huvud ungefär 24 timmar varje dygn, så mer rätt vore om vi kunde ha 34 timmar varje dygn så jag kanske kunde ägna en och en annan timme till annat varje dag.
Ta över grönsakerna till en gryta och häll över lite coccosmjölk och vanlig grädde. Ca 2/3 coccosmjölk och 1/3 grädde. Bryn därefter kycklingen, ta inte för små bitar, då kan det lätt bli torrt. Låt kycklingen få lite färg, och precis bara bli genom stekt. Jag valde bara att salta lätt.
Efter en mysig cykeltur och ett svalkade dopp i vårt bad blev det dags för lite grillning. Den här sommaren ger ju verkligen värme, så middagen serveras rätt sent hos oss. Allra helst om man är sugen på potatisgratäng och stå vid en het grill.
Näst sista dagen innan årets semester. Hettan ute ligger på 29 grader och i köket råder som det känns det dubbla. Tur att det är rätt lugnt så här i semester tider. Ändå slog lunch ruschen ett extra slag idag. Jag har haft en personal sjukskriven sedan i december, så nu börjar krafterna ta slut för oss som är kvar. Jag skyndade hem efter jobbet för att få på vårt lilla spa bad vi har på altanen, det är torsdag så idag kommer maken hem. Middags planerna är hemgjord pizza på pizza stenen i grillen med fläskfilé och ädelost. Lägger ut bild på det lite senare. Vi fick en nöjd kund på smörgåstårta igen. SÅ roligt att få respons på det man gör. Ha det så gott alla! Vad ska ni göra under er semester? Kram
Till brickan hade jag gjort en marmelad jag smakade i Sundsvall i vintras då jag var där med min dotter. På ett ställe som heter "Innergården" serverar dom små tapas rätter och vi tog in en brie ost med en marmelad på...
Jag kollade inte så noga först var det var, men så magiskt god att jag var tvungen att gå tillbaka för att se var det var.
En tomatmarmelad med vanilj. Smakade verkligen toppen till osten. Man får dock göra den lite rinnigare än en vanlig marmelad. Se recept under smårätter & såser. Det här receptet har jag googlat fram, så det är inte direkt från Innergårdens kök.
Visst är det en härlig känsla när sista timmarna innan semestern just ska ta sin början? Allt står framför dig, förhoppningar om lata dagar, sol, en stund med nära och kära och bara ta dagen som den kommer. Ofta kanske inte den perfekta bilden och förväntningarna infinner sig. Dåligt väder, en kropp som fortfarande är i något slags påslag, man har svårt att varva ner helt enkelt, att våga ta sig ledigt på riktigt. Vi vill på något vis "göra" den perfekta ledigheten, istället för att leva i den.
Hur som helst hoppas jag även i år på en härlig ledighet och jag ska verkligen försöka bara vara i nuet och inte ställa så höga krav, varken på resor eller att jag ska hinna så mycket som möjligt. Nä, jag ska ha ledigt från kraven.
Så tänkte jag och det första jag gjorde var att städa när jag kom hem. Nå men då kan jag ju slappna av sedan någon dag. En vacker blombukett och ett bidrag väntade när jag kom hem, underbara maken, omtänksam som vanligt.
Till middag fick det bli enkelt och gott, en hamburger tallrik. Jag älskar verkligen saftiga hamburgare, du kan bygga din burgare i stort sett hur du vill och sällan smakar olika blandningar så gott. Min favorit är att lägga ädelost på. När man tar första tuggan och känner krispet från salladen och den råa löken och får den lena, smakrika dressingen, härliga texturer förgyller smakerna.När jag grillar penslar jag gärna min burgare med lite rökig glaze för att förstärka grill smaken. Som dressing gjorde jag en tryffel majo. som jag sedan även doppade pommesen i.
I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.
I dag är det Onsdag första dagen efter nyår, så det känns som det skulle vara måndag. Maken började jobba igen efter ledigheten. Själv satte jag igång med lite matprojekt, fotandet har legat på lite is under alla dessa dagar med jul och nyår.